Terug naaar Tijdmachine

2013

Fontys haakt af en verhuist niet naar Spoorzone

De Academy for Creative Industries en de School voor Journalistiek, beide opleidingen van Fontys Hogescholen, zien af van een verhuizing naar een nieuw gebouw in de Spoorzone.

In het voorjaar had Fontys aangegeven onder welke randvoorwaarden de vestiging van de twee opleidingen in de Spoorzone mogelijk zou zijn. De afgelopen maanden zijn deze randvoorwaarden ingevuld en werd een samenwerkingsovereenkomst voorbereid.Toch heeft Fontys besloten nu geen eigen vastgoedontwikkeling in de Stadscampus te willen realiseren.

Spoorzone-wethouder Rodney Weterings vond de beslissing van Fontys teleurstellend: “Al ruim drie jaar praten we intensief met Fontys over vestiging van de beide scholen in de Stadscampus. Met Fontys hadden we naar ons idee een partij die past bij het kennis-plus profiel van dit gebied en die daar zelf ook een aanzienlijk voordeel van zou kunnen hebben voor de kwaliteit van hun onderwijs. Met name door de locatie aan het stationsplein en de mogelijkheden van intensieve samenwerking met de Bibliotheek van de Toekomst.”