Terug naaar Tijdmachine

2013

Jasper Mikkers zesde stadsdichter van Tilburg

De Tilburgse schrijver en dichter Jasper Mikkers is gekozen tot de zesde stadsdichter van Tilburg. De officiële installatie vond plaats op zondag 25 augustus 2013 tijdens ‘Boeken rond het Paleis’. Op die dag werd ook afscheid genomen van stadsdichter Esther Porcelijn.
Wethouder Marjo Frenk (Cultuur): ” Een stadsdichter levert een belangrijke bijdrage aan ons culturele klimaat. Met zijn 25-jarige ervaring vind ik de benoeming van Jasper Mikkers tot Stadsdichter van Tilburg een actuele. Vanwege de kracht van waaruit Jasper zijn poëzie inhoud geeft. Ik kijk dan ook uit naar de wijze waarop hij dat met zijn onafhankelijke kijk op Tilburg gaat doen.”

Sinds 2003 heeft Tilburg een Stadsdichter. De Stadsdichter draagt met gedichten, voordrachten en performances bij aan de versterking van het culturele klimaat in Tilburg. Dit doet de Stadsdichter vanuit een onafhankelijke blik op de stad. Elke twee jaar wordt een nieuwe Stadsdichter benoemd. De eerdere stadsdichters waren JACE van de Ven, Nick J. Swarth, Frank van Pamelen, Cees van Raak en Esther Porcelijn.