Terug naaar Tijdmachine

2013

Groen licht voor een stadscamping in Tilburg

Tilburg profileert zich graag als de evenementenstad van het Hart van Brabant Verschillende van de spraakmakende evenementen (Incubate, Festival Mundial, RoadBurn, Festival Levenslied) worden in het voorjaar of de zomer gehouden en trekken vaak een ‘alternatief’ publiek. Bezoekers die niet altijd voor een verblijf in een hotel kiezen en waarvoor een overnachting op een camping buiten Tilburg niet de meest aantrekkelijke optie is.

De laatste tijd zijn veel bouwprojecten in de stad vanwege de crisis voor onbepaalde tijd uitgesteld en er wordt gezocht naar alternatieve, tijdelijke invulling van deze bouwlocaties. Dit was reden voor D66, Groen Links en de SP om samen een initiatiefvoorstel in te dienen voor een simpele Pop-Up Stadscamping in de binnenstad van Tilburg. Er zouden zich volgens de initiatiefnemers al verschillende partijen uit Tilburg gemeld hebben, die hier hun bijdrage aan zouden willen leveren.
Wethouder Erik de Ridder: “Een sympathiek voorstel. Ik weet dat bij organisatoren van evenementen behoefte is aan een kampeermogelijkheid. Ik ben bereid het uit te voeren als de raad het goed vindt.” Dit initiatiefvoorstel werd door de raad aangenomen.