Terug naaar Tijdmachine

2012

Raad Tilburg wil legale wietteelt

VVD raadslid Oscar Dusschooten heeft tijdens de vergadering van de gemeenteraad op 3 december 2012 het voorstel gedaan om de wietteelt op een legale manier te regelen voor de stad.
De reden hiervoor is dat veel problemen rondom coffeeshops, waar verkoop van wiet legaal is, worden veroorzaakt door de illegale teelt, die in handen is van de georganiseerde criminaliteit. Hierdoor worden coffeeshops gedwongen om zaken te doen met criminelen.

Volgens burgemeester Noordanus was dit idee niet meer dan ‘bühne-politiek’: “Ik heb minister Opstelten vandaag nog aan de telefoon gehad en uit niets bleek, dat hij van plan is om hier aan mee te werken.” stelde hij. Maar een meerderheid in de raad dacht daar toch anders over. Vooral de problemen die coffeeshops hebben met de illegale inkoop, was voor onder andere D66, Trots en SP reden om het voorstel te steunen.
Inmiddels hebben al een aantal burgemeesters van andere steden, waaronder Rotterdam en Leeuwarden, bij minister Opstelten (VVD) gevraagd om gemeenten de mogelijkheid te geven om de wietteelt te regelen.