Terug naaar Tijdmachine

2012

Bazouq Tilburg in de Koepelhal

Maandag 2 april 2012 was er een feestelijke start voor de presentatie van de Bazouq in de Koepelhal, de bijzondere booghal in de Spoorzone aan het NS-plein. Vervolgens werd de Bazouq Tilburg keer in 2012 drie keer georganiseerd door het Huis van de Wereld, in opdracht van de gemeente Tilburg, die er zelf €20.000,- subsidie aan bijdroeg.

De Bazouq is een bazaar van winkeltjes en kraampjes, gecombineerd met werkplaatsen, ateliers, workshops, performances en proeverijen en het biedt een podium voor talentontwikkeling, muziek, dans en toneel. Bovendien kunnen startende, innovatieve ondernemers, mensen die een baan zoeken en jongeren die een stageplaats zoeken, zich er presenteren en elkaar ontmoeten.

Alle drie edities van de Bazouq, op 10 juni, 1 september en 10 oktober, waren succesvol, waarbij de laatste meer dan 8.000 bezoekers trok. Naar aanleiding van dis succes liet initiatiefneemster Liesbeth van de Schoof weten, dat er in 2013 een vervolg zou komen, maar dat mogelijk de Bazouq dan in de naastgelegen ‘Wagenmakerij’ zou worden gehouden.