Terug naaar Tijdmachine

2012

Alle afdelingen St Elisabeth ziekenhuis op de schop

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg heeft aangekondigd dat zij alle verpleegafdelingen gaat verbouwen. Het zal de grootste bouwopdracht worden sinds de opening van het ziekenhuis op de huidige locatie in 1982. De eerste fase van de grote verbouwing is in juni 2012 gestart en duurt naar planning zes maanden.

Rond 2014 zullen de meeste patiënten in een eenpersoonskamer met veel daglicht verblijven, waarbij er veel privacy is met zorg op maat. Bij de ontwikkeling van de plannen gaat men uit van een vriendelijke, gastvrije en veilige omgeving voor de patiënt. In totaal worden 16 vleugels opnieuw ingericht, met elk 22 bedden. Daarbij komen op elke vleugel zo’n dertien eenpersoonskamers en drie kamers met drie bedden. Het ziekenhuis investeert tientallen miljoenen euro’s in de grootscheepse verbeteroperatie.

Elke nieuwe verpleegafdeling krijgt bovendien een eigen huiskamer met een ‘zusterspost’ die weer terugkomt op de afdeling. Deze dient als zichtbaar en vast aanspreekpunt, waar bezoekers en patiënten meteen terecht kunnen voor hulp en vragen.