Terug naaar Tijdmachine

2012

Willem II wint met 2-1 van Den Bosch en promoveert: Huldiging op de Heuvel

Willem II, de ploeg van coach Jurgen Streppel, won zondag 20 mei 2012 in Tilburg de tweede wedstrijd in de play-off-finale tegen FC Den Bosch. Het werd 2-1. De eerste wedstrijd, in Den Bosch, eindigde donderdag nog in 0-0. Door de winst promoveerde Willem II naar de Eredivisie.

Het was een spannende wedstrijd waarin Marc Höcher voor Willem II in de 18e minuut de score opende. Willem II verzuimde meer doelpunten te maken waardoor FC Den Bosch lang in de wedstrijd bleef. Invaller Jens Podevijn scoorde 10 minuten voor het einde de bevrijdende 2-0 en het mocht niet meer deren dat Den Bosch vlak voor tijd nog de 2-1 kon aantekenen via Bart van Brakel.

Na afloop werden de spelers gehuldigd op de Heuvel, waar duizenden supporters op af waren gekomen. Ze zongen uit volle borst en zwaaide met vlaggen. Zanger Peter Smulders gaf een spontaan optreden. Ook was er vuurwerk om de promotie luister bij te zetten.