Terug naaar Tijdmachine

2012

Landschapspark Moerenburg zo goed als klaar

Landschapspark Moerenburg als aantrekkelijk recreatiegebied voor de stad is zo goed als klaar, nu diverse projecten afgerond zijn. Bij een presentatie op 10 mei 2012 in Moerenburg werd dit bekend gemaakt. Het gebied vormt een belangrijke schakel tussen de stad en Het Groene Woud.
Een belangrijk project is de aanleg van 20 hectare nieuwe natuur rondom de Voorste Stroom. Deze beek meandert over een afstand van ongeveer 2 kilometer door het landschapspark. De loop van de Voorste Stroom was al 100 jaar hetzelfde, met weinig kronkels. De oorspronkelijke loop van de beek is nu hersteld.
Een ander afgerond project is de reconstructie van Huize Moerenburg, een voormalig jachtslot dat in 1750 is afgebroken. Een bijzondere staalconstructie toont nu hoe het huis er vroeger in zijn contouren uitgezien moet hebben. Ook de vroegere boomgaard en bijbehorende tuinen en grachten zijn in het landschap aangelegd. Voor bezoekers is er iets verderop een rust- en uitzichtplek aangelegd in de vorm van een paviljoen.