Terug naaar Tijdmachine

2011

Emancipatieprijs en Zeurhengelprijs uitgereikt

Op maandagmiddag 12 december werden in de raadszaal van het Stadhuis de Tilburgse Emancipatieprijs en de Zeurhengelprijs uitgereikt.
De winnares van de Emancipatieprijs is Kiek Boelaars van Vrouwensportschool Kwidam. Kiek Boelaars startte bijna 25 jaar geleden met vrouwensportschool Kwidam, de eerste vrouwensportschool in Nederland. Kwidam richt zich op vrouwen die anders niet naar een (gemengde) sportschool zouden gaan. Trainen op je eigen niveau is het uitgangspunt bij Kwidam.
De Emancipatieprijs van de stad Tilburg benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en deelname van mannen en vrouwen in onze stad. Het is belangrijk dat er meer aandacht komt is en blijft voor de initiatieven die de maatschappelijke verschillen tussen mannen en vrouwen verminderen.
De Zeurhengelprijs is een aanmoedigingsprijs die vooral vrouwen wil stimuleren om te blijven ‘zeurhengelen’ over ongelijkheid en andere ongemakken. Aan raadslid Tine van de Weyer de eer om als eerste deze prijs in ontvangst te mogen nemen uit handen van wethouder Marjo Frenk, vanwege haar nooit aflatende, tomeloze energie waarmee ze keer op keer aandacht vraagt voor vrouwen en zaken die voor vrouwen belangrijk zijn.