Terug naaar Tijdmachine

2010

Tilburgse jongen overleeft vliegramp

Op woensdag 11 mei 2011 kostte een vliegramp in Tripoli, de hoofdstad van Libiƫ, 103 doden, waaronder zeventig Nederlanders. De enige overlevende was de 9-jarige Ruben van Assouw uit Tilburg, wiens ouders Patrick en Trudy en 11-jarig broertje Enzo, ook in het toestel zaten. Het ging helemaal mis toen de piloten een doorstart probeerden te maken vanwege slecht zicht als gevolg van de opkomende zon en nevel. Het vliegtuig wilde in Tripoli een tussenstop maken tijdens de reis van Zuid-Afrika, waar de familie vakantie had gevierd, naar Nederland.
Heel de wereld verbaasde zich over Ruben die levend uit de vele, vele wrakstukken van het verongelukte toestel was gehaald. Na een succesvolle operatie van drieƫneenhalf uur kon hij al wat praten en vroeg hij om eten en drinken. Een woordvoerder van een ANWB-team dat naar Tripoli was afgereisd verklaarde dat Ruben uitstekend verzorgd werd. Een tante en een oom was met dit team meegevlogen. Zij hebben hem na een aantal dagen mee terug genomen naar Nederland, alwaar hij in het St. Elisabeth Ziekenhuis werd opgenomen. Het was ongelofelijk hoe snel zijn toestand aldaar verbeterde, en daarom verklaarden zijn artsen dat hij helemaal zou herstellen.
Na het bekend worden van de vliegramp met als enige overlevende Ruben, liet iemand de domeinnaam rubenvanassouw.com vastleggen. Het stond al snel vol reclamelinks.